הטופס הירוק

 

נתחיל ונאמר שמדריך זה נכתב ומוגש כאן רק כדי לעדכן את כל מי שמחפשים את "הטופס הירוק" ולומר להם שאין יותר טופס כזה, כפי שיוסבר בהמשך…

במשך עשרות שנים, ועד לחודש מאי 2020, היה נהוג להתחיל את תהליך לימוד הנהיגה עם "הטופס הירוק", שנקרא בשפת משרד התחבורה "רש"ל 18". טופס זה ליווה את כל תהליך הוצאת הרישיון וקיבלו אותו בחינם בחנות האופטיקה שבה מצטלמים לתמונה שמוטבעת על רישיון הנהיגה ומבצעים בדיקת ראיה.

טופס זה היה דף נייר שעל גביו נרשמו והוחתמו כל "פרוצדורת" הוצאת רישיונות הנהיגה, ובכלל זה גם כל שדרוג של קטגוריה או קבלת רישיון לסוג כלי רכב נוסף.

 

למזלנו, בחודש מאי 2020 סגרו אנשי משרד התחבורה פער של קרוב ל-20 שנים והעבירו את כל התהליך הידני אל מרחבי הדיגיטל ושדות האינטרנט הנצחיים. כיום, במקום למלא את "הטופס הירוק" נכנסים לאתר של משרד התחבורה וממלאים "בקשה להוצאת רישיון נהיגה", והיא זאת שמלווה מעתה את תלמיד הנהיגה עד לרישיון הנכסף. בבקשה ממלאים את כל הפרטים האישיים ואת מספר הטלפון הנייד וכתובת הדואר האלקטרוני, ובתום כל אחד מן השלבים הביורוקרטיים מקבל התלמיד מסרון (SMS) עם אישור על מעבר שלב.

 

 

עם זאת, בכל פעם שמבקשים להוציא רישיון חדש או לעלות בדרגה של רישיון קיים – חייבים למלא בקשה חדשה.

בעבר, כאמור, אפשר היה לקבל טופס ירוק בכל אחת מתחנות הצילום שמופעלות עבור אגף הרישוי. הפרוצדורה החדשה לא מבטלת את הצורך הזה: עדיין חייבים להגיע אל אחת מתחנות הצילום ובדיקת הראיה כדי לבצע את הפעולות האלה. צריך פשוט להגיע אליהן לאחר מילוי הטופס באינטרנט, להציג שם תעודת זהות, תעודת חוגר או קצין, ולבצע צילום ובדיקת ראיה. השירות כרוך בתשלום של 50 ש"ח, ותמונת הנבחן נשמרת במאגר של משרד התחבורה ומודפסת לאחר מכן על רישיון הנהיגה הקבוע. 

 

‎‫לשאלות בנושא הטופס הירוק -
השאירו פרטים ונחזור אליכם‬‎

צריכים להוציא טופס ירוק? יש לכם שאלות בנושא?
אנחנו כאן כדי לעזור! פנו אלינו:‬‎

כתבות אחרונות

האופנוע הראשון שלי

יש הרבה מאד סיבות להתחיל לרכוב על אופנוע או קטנוע, אבל על שלוש מהן אי אפשר להתאפק מלספר לך – אם כי לא נתיימר לסדר

גלילה לראש העמוד